Yıkılan köprünün yerine yenisi yapılacak

12 ŞUBAT 2021 SAAT:09.15

Geçtiğimiz hafta yağan şiddetli yağmur sonucu yıkılan Fetrek Köprüsü’nde Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri incelemelerde bulundu. Yetkililer, yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta şiddetli yağmur nedeniyle su baskınları yaşanmıştı. 1 aylık yağmurun 1 günde yağması nedeniyle kuruma noktasındaki Fetrek Çayı aşırı yağış nedeniyle taşmıştı. Fetrek Çayı’ndan akan suyun şiddeti nedeniyle Çaybaşı ile Atatürk Mahallesini birleştiren köprü yıkılmıştı. Köprünün yıkılmasının ardından ekiplerimiz yolu trafiğe kapatmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fen İşleri Müdürlüğümüzün yetkilileri Fetrek Köprüsüne gelerek incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrasında Başkan Yardımcımız Ali Yakupoğlu, köprünün tamamen yıkılıp yeni bir köprü inşasının başlayacağını açıkladı.

SAĞLAM BİR KÖPRÜ YAPACAĞIZ

Yüzlerce vatandaşın kullandığı köprü, her yıl olduğu gibi bu yılda yağışlardan dolayı yıkıldı. Başkan Yardımcımız Ali Yakupoğlu, yıkılan köprüde geçici önlem almak yerine yıkıp yenisini yapacaklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Aşırı yağış nedeniyle Fetrek Köprüsü yıkıldı. Geçtiğimiz dönem de köprü yağış nedeniyle zarar görmüştü.  Sağlıklı bir çözüm bulunmadığı için gözlerimiz önünde köprü yeniden çöktü. Dün yaptığımız inceleme sonucunda, köprünün tamamen yıkılmasına karar verdik. En kısa sürede çalışmalarımız başlayacak” şeklinde konuştu.