BELEDİYEMİZDEN DEPREM BÖLGESİNE BİR YARDIM DAHA

09 MART 2023 SAAT:12.15

100 termal çadır Osmaniye’ye kuruldu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin etkili olduğu kentlerde, depremin yarattığı tahribatın en aza indirilmesi için canla başla çalışan Belediyemiz, bölgeye yardım elini uzatmaya devam ediyor. Depremin ikinci gününden bu yana personelimizi iş makineleriyle birlikte bölgede görevlendirdik. İnsani yardımlarının arasına bir yenisini daha ekledi. Afetzedelerin, yaşadığı çadır sıkıntısını en aza indirmek amacıyla hayırseverlerin de katkısıyla 100 termal çadırı Osmaniye’ye gönderdik. Burada bulunan personelimiz tarafından hızlıca kurulumları yapılan çadırlar, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Her çadıra aynı zamanda çıkartma halinde Belediyemizin bölgedeki ekibinin Whatsap destek hattı numarası da yazılarak, olası ihtiyaçların belediyemizden talep edilmesinin ve çözüme kavuşmasının da yolu açıldı.

BAŞKANIMIZ, OSMANİYE’YE GİDİYOR

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana ciddi bir dayanışma sınavı veren ve bu sınavı başarıyla aşan belediyeler arasında olan Belediyemiz bugüne kadar bölgeye toplam 16 TIR, 3 kamyonet ve 2 kamyon insani yardım da gönderdi. Ayrıca Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine 40 ton kömür, bölgede kurulan yemekhane için beton zemin sebze ve et dolapları, derin dondurucu, kreş için masa-sandalye ve su ulaşmayan 2 köy için de bölgeye su kuyusu açtı. Şimdi de bölgede çadır kurulumu yapan Belediyemiz, diğer ihtiyaçları da gidermek adına seferber olmuş durumda. Öte yandan Belediye Başkanımız Mithat Tekin, bugün Osmaniye’ye giderek bölgede inceleme yapacak. Başkanımız, daha önce de Hatay’a gitmişti.

BAŞKANIMIZ MİTHAT TEKİN: YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ

Öte yandan kurulumu yapılan çadırlarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanımız Mithat Tekin, “10 İlimizi vuran deprem sonrasında ilk günden itibaren personelimiz ve iş makinelerimizle deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyoruz. Kıymetli bağışçılarımız ve belediyemiz imkanları ile alınan termal çadırlarımız, Osmaniye'de ekiplerimiz tarafından kurulup, vatandaşlarımıza teslim edilmeye başladı. Diğer ihtiyaçları için de ekiplerimiz seferber. Yaraları beraber saracağız” ifadelerini kullandı