Deve Güreşi Festivaline onbinler akın etti

02 ŞUBAT 2020 SAAT:18.25

Torbalı'da 4 yıl aradan sonra gerçekleşen Deve Güreşleri Festivali muhteşem görüntülere sahne oldu. Bölgenin en büyük organizasyonu konumunda olan güreşlere onbinler akın etti.

Torbalı'da ilk olarak Belediye Başkanımız Sayın İsmail Uygur tarafından düzenlenen 'Deve Güreşi Festivali' 4 yıl aradan sonra yeniden yapıldı. İlçe ve bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı ve her yıl 30 bine yakın kişinin takip ettiği festival renkli görüntülere sahne oldu. Bölgenin yanı sıra Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerden pehlivan develerin boy gösterdiği etkinlikte ünlü pehlivan develeri kıyasıya mücadele etti. 220 devenin katıldığı ve 7 farklı kupa için güreşlerin gerçekleşeceği festival katılımcılar tarafından tam not aldı. Özbey Mahallesi'nde bulunan Arena'da gerçekleşen festivalin koordinatörlüğünü Mehmet Kurt yaptı. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar hem deve güreşi izledi hem de piknik yaptı.