16. Geleneksel Uçurtma Şenliğimizde Gökyüzü Rengarenk Oldu

29 NİSAN 2024 SAAT:12.40

İlçemizde geleneksel hale gelen Uçurtma Şenliğimiz dün Özbey Mahallesi’nde bulunan arenada gerçekleşti. Binlerce kişinin katıldığı Uçurtma Şenliğimizde yüz boyama, şişme oyun alanları ve çeşitli etkinlikler ile çocuklar doyasıya eğlendi.

İlçemizde geleneksel hale gelen Uçurtma Şenliğimiz dün Özbey Mahallesi’nde bulunan arenada gerçekleşti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocukları doğa ile buluşturan Belediyemiz, yüz boyama, şişme oyun alanları ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek güne renk kattı. Çeşitli ikramların da dağıtıldığı şenlikte çocuklar doyasıya eğlendi. Bu yıl 16’ncısını düzenlediğimiz şenliğe katılan aileler sabahın erken saatlerinden itibaren Özbey Arena’yı doldurdu. Binlerce kişinin katıldığı Uçurtma Şenliği’nde çocuklara 5 bin adet uçurtma dağıtıldı.

“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN GÜLEN YÜZÜ İÇİN”

Şenlikte yüzlerce uçurtma gökyüzünü süslerken, yapılan yarışmalar ise nefesleri kesti. Yaş kategorilerine göre düzenlenen yarışmalara, vatandaşlar kendi yapmış oldukları uçurtmalar ile katıldı. Yarışmalarda birinci olanlara bisiklet, ikinci olanlara paten, üçüncü olanlara ise kaykay hediye edildi. Şenlikte çocuklarla yakından ilgilenen Belediye Başkanımız Övünç Demir, dereceye girenlere de hediyelerini takdim etti. Başkanımız, yaptığı açıklamada “Gökyüzünü uçurtmalarımızla renklendirdik, çocuklarımızın kahkahalarıyla biz de neşelendik. İlçemiz için geleneksel hale gelen ve bu yıl 16’ıncısını düzenlediğimiz Uçurtma Şenliği’ne katılan tüm çocuklarımıza ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Her şey çocuklarımızın gülen yüzü için” ifadelerini kullandı.