Ağustos ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi

09 AĞUSTOS 2019 SAAT:10.00

Ağustos ayı meclis toplantımız Belediye Başkanımız Sayın İsmail Uygur başkanlığında gerçekleşti. Meclise sonradan ilave eden önergelerle birlikte 7 önergenin yer aldığı meclis oldukça sakin geçti. Meclisin ilk gündem maddesi Metropolis kazılarına destek maddesi oldu. Belediyemiz maddi destek olmak amacıyla imzalanan protokolün geçerli olması için oy birliği ile meclisten karar aldı. Mecliste Karakızlar’da bulunan bir arsanın, yol genişletme çalışmasında kullanılması için kamulaştırma kararı da yine oy birliği ile alınan maddelerden oldu.

ÖNEMLİ MADDELER

Meclisimizde oy çokluğuyla alınan kararla İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’na üye olmak için Belediye Başkanımıza yetki verdi. AK Parti ve MHP’nin reddettiği ilçe tanıtımına katkısı olacağı düşünülen vakfa diğer İzmir CHP ilçe belediyeleri de katılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçe tanıtımları için katılımın faydalı olacağını ifade ettiği vakıfta Belediyemiz de artık yer alacak. Meclisimiz ayrıca Sosyal Demokrat Belediyeler Derneğine üyelik ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na üye olunması için oy çokluğuyla Belediye Başkanımıza yetkiyi verdi. Mecliste İmar Planı Revizyonu önerisi İmar Komisyonu’na sevk edilirken, Merinos Mobilya’nın belediyeye bağışladığı binek otomobilin bağışı oy birliği ile kabul etti. Öte yandan meclis sonunda Başkanımız Torbalı halkının bayramını kutladı. Torbalı’dan tayini Tarsus’a çıkan Kaymakam Kadir Sertel Otcu’ya hizmetleri için teşekkür edip, yeni kaymakama da başarılar diledi.