14 günlük ‘Kukla Şenliği’ başladı

04 AĞUSTOS 2021 SAAT:13.45

Tam 14 gün sürecek bir şenliğe imza atıyoruz. Neredeyse tamamı köylerde gerçekleşecek olan Kukla Şenliğimiz ilk olarak Eğerci köyünde başladı

Tam 14 gün sürecek bir şenliğe imza atıyoruz. Neredeyse tamamı köylerde gerçekleşecek olan Kukla Şenliği’nin ilk durağı Eğerci oldu. Türk geleneksel gösterilerinde önemli yer tutan kukla gösterilerinin yanı sıra şişme palyaço, yüz boyama ve balonlu dans etkinlikleri de bu şenliklerde gerçekleşiyor. Başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara keyifli anlar yaşatan Kukla Şenliği dün Eğerci’de renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlikler her akşam bir köye renk katarken bugün de Subaşı Mahallesi’nde gerçekleşecek. Şenlikler kapsamında gazoz ve patlamış mısır ikramında da bulunurken ayrıca çocuklara Nutuk ve boyama kitabı hediye ediyoruz.

İŞTE ŞENLİK PROGRAMI

Aralıksız 16 Ağustos’a kadar sürecek olan Kukla Şenliği programı ise sırasıyla şöyle 4 Ağustos (Bugün) Subaşı, 5 Ağustos Yeniköy, 6 Ağustos Karakuyu, 7 Ağustos Şehitler, 8 Ağustos Ahmetli, 9 Ağustos Kuşçuburun, 10 Ağustos Dağkızılca, 11 Ağustos Ayrancılar, 12 Ağustos Pancar, 13 Ağustos Yazıbaşı, 14 Ağustos Çaybaşı, 15 Ağustos Çapak. 16 Ağustos’ta ise Torbalı’da geniş katılımlı bir şekilde şenlik sona erecek. 16 Ağustos’taki etkinlik ise Gazi Çamlığı’nda gerçekleşecek. Belediye Başkanımız Mithat Tekin, tüm ilçe sakinlerini bu etkinliklere davet etti.