Başkanımız “SHOEXPO Fuarı'nın açılış törenine katıldı

16 MART 2022 SAAT:14.00

İzmir'de Shoexpo- Ayakkabı ve Çanta Fuarı 48'inci kez kapılarını açtı. Sektör profesyonellerini dört gün boyunca ağırlayacak olan etkinlikte kadın, erkek, çocuk ayakkabısı, çanta, deri konfeksiyon gibi ürün grupları sergileniyor. Fuarın açılış törenine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Belediye Başkanımız Mithat Tekin ve sektör temsilcileri katıldı. İzmir'de düzenlenen fuarlarla hem sanayicinin hem de üreticinin desteklendiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Geçtiğimiz yıl farklı sektörlerden, dünyanın dört bir yanında alıcılarla, sanayicimizi, üreticimizi buluşturduk. 2022 yılında hedefimizi büyüttük ve İZFAŞ'ın girişimleriyle 14 yeni fuarla, fuar sayımızı 31'e çıkardık. Ayakkabı sektöründe, ülke olarak dünyanın yedinci büyük üreticisiyiz. Fakat ihracat rakamlarında ilk 20'nin dışındayız. Shoexpo, sektörümüze, dünyadaki tasarım trendlerini takip edebileceği, katma değeri yüksek ürünlere yönelebileceği bir yepyeni bir ufuk açıyor" dedi.