Doğa dostu projeye ortak olduk

12 NİSAN 2023 SAAT:13.20

Torbalı Anadolu Lisesi tarafından hayata geçirilen Erasmus+ ‘DiGree Digital Green’ Projesi kapsamında belediyemiz ve Torbalı Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve sıfır atığa dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen projenin, Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyet’i gibi ülkelerde de ortakları bulunuyor. Uluslararası olan projeye destek olacak olan belediyemiz, projenin gelişimi ve sürdürülebilirliği için katkıda bulunacak. Doğa dostu projelere desteklerini sürdüren belediyemiz, bu kapsamda bugün Torbalı Anadolu Lisesi’nde fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidan dikme törenine Belediye Başkanımız Mithat Tekin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Serkan Tekin, okul yönetimi ve projeyi hayata geçiren öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“PROJENİN ORTAĞI OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”

Fidan dikim töreninde projeyi hayata geçiren öğrenciler ile sohbet eden Belediye Başkanımız Mithat Tekin, öğrencilerin taleplerini de tek tek not aldı. Doğa dostu projelere destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Belediye Başkanımız Mithat Tekin, “Projeyi kazandıran okul yönetimimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederim. Çok güzel ve anlamlı bir proje. Biz de bu projenin bir ortağı olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Torbalı Belediyesi olarak projenin geliştirilmesi için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Geleceğimiz gençlere emanet ve onlarda kendi gelecekleri için çok güzel bir proje üretmişler. Umuyorum ki projemiz tüm dünyaya örnek olur” ifadelerini kullandı.