Cumhuriyet; fikirce, bilimce, bedence güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.
Anasayfa Site Haritası Site İletişim
18 °C

Kendi tarihini arşive bağışladı

Belediyeden Haberler

Haber Tarihi: 04/08/2012 Belediyeden Haberler Sayfasına Geri Dön »

KENT ARŞİVİ YOĞUN İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR
Torbalı Belediyesinin 2009 yılında Belediye Meclis Kararı ile başlattığı Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi çalışması vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Torbalı halkı evlerinde bulunan ve tarihi değeri olan eski eşyalarını Kent Arşivine bağışlamaya devam ediyorlar. Bunlardan biri de Torbalı’nın en eski fotoğrafçılarından olan Murat Tetik. Tetik 50-60 yıllık 8 adet fotoğraf makinesini Kent Arşivinde sergilenmesi ve ileriki kuşaklara taşınması için bağışladı. İlçe geçmişine ışık tutacak olan bu eserler, kısa bir süre içinde açılması beklenen Kent Arşivinde sergilenecekler.

MURAT TETİK KENDİ TARİHİNİ BAĞIŞLADI
Bağışlanan eserler arasında 1960’lı yıllara ait bir adet körüklü fotoğraf makinası, 1980’li yıllara ait bir adet atölye makinası, lubitel makine, 1980’li yıllara ait elektro 35 vesikalık makine ve 1950’li yıllara ait bir adet kutu makina bulunuyor. Yıllarca hükümet konağının yanında bulunan ve şimdiki adı Foto Caner olan yerde Foto Neşe adında kendi işletmesi olan ve burada yıllarca fotoğrafçılık yapan Murat Tetik, ilçenin en eski fotoğrafçıları arasında yer alıyor.

TORBALI HALKI TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR
Torbalı’daki Kent Arşivi çalışmasına hergün yeni bağışlar gelmeye devam ediyor. Tarihine ve geçmişine sahip çıkan Torbalı halkı, elinde bulunan ve tarihi değeri olan eski eşyalarını Kent Arşivine bağışlıyor. Sultan II. Abdülhamit dönemine ait tarihi binada kurulan çalışma ofisine yapılan bağışlar, kısa bir süre sonra toplanıp, sergi halinde ilçe halkına sunulacak.

TETİK, “TORUNLARIMIZ TARİHİMİZİ BİLSİNLER”
Yapılan çalışmayı çok takdir ettiğini söyleyen Murat Tetik, “Benim 4 yaşında Allah bağışlasın bir torunum var. İstiyorum ki büyüdüğü zaman Kent Arşivinde dedesine ait bu eşyaları görsün, geçmişini bilsin. Sadece kendi torunum değil, ilçemizdeki bütün torunlarımız gelip burada geçmişlerini görsünler tanısınlar. Bağışladığım eşyaların tümü antika değeri taşıyor. İsteseydim onları iyi bir paraya satabilirdim. Ancak bunu yapmadım ve getirip arşive bağışladım. Çünkü Torbalı tarihinin, geçmişinin ve kültürünün ilerki kuşaklara aktarılmasını istiyorum. Bu anlamda ufak da olsa bir katkım olmuşsa ne mutlu bana” dedi.

Kendi tarihini arşive bağışladı resmi

WEB YAZILIM İZMİR