Uygar olmayan insanlar, uygar olanların ayakları altında kalmaya mahkûmdurlar.
Anasayfa Site Haritası Site İletişim
20 °C

Hurdacılar şehir dışına taşınıyor

Belediyeden Haberler

Haber Tarihi: 11/03/2012 Belediyeden Haberler Sayfasına Geri Dön »

Gerçekleşen Mart ayı Belediyesi Meclis Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda Torbalı’daki hurdacıların tamamı belediyemizin belirlediği alana taşınacak. Torbalı’da faaliyet gösteren hurdacıların gerek çevre ve görüntü kirliliğine neden olmaları, gerekse olası hırsızlık olayların önüne geçilmesi için bu işletmelerin şehir dışına bir yere taşınması için, Belediye Meclis Toplantısı’nda karar alındı. Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliği kapsamında belediyemizin yükümlülüğünde olan ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı Kastaş A.Ş. ve İzgep A.Ş. firmaları ve belediyemiz arasında ambalaj atıklarının toplanmasına yönelik protokol imzalanmıştı. Bu bağlamda projenin devamlılığının sağlanması adına kağıt, karton, plastik, metal, cam ve kompozit malzemelerden yapılmış ambalaj atıklarının bu firmalar dışında işletmeler ya da şahıslar tarafından toplanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

HIRSIZLIKLARIN DA ÖNÜNE GEÇİLECEK
Alınan bu karara göre Torbalı’da hurdacılık yapan vatandaşlar Yedi Eylül Mahallesi 5532 Sokak olarak belirlenen adreste bu faaliyetlere devem edecekler. Bu kararın istişare ile alındığını söyleyen Belediye Başkanı R.İsmail Uygur, “Hem çevre kirliliği hem de görüntü kirliliğinin önüne geçmek için hurdacı vatandaşlarımızı tek bir yerde toplama kararı aldık. Belediye olarak Emniyet Müdürlüğü ve hurdacılık yapan vatandaşlarımızla görüştük. Ortak bir karar aldık. Bu karara göre hurdacılık faaliyetleri için Hayvan Pazarı’nın güney tarafından bir alan belirledik. Bu sayede hurdacılık faaliyetlerini de denetim altına alınmış olacağız. Bu konunun bir de asayiş tarafı var. Çünkü kablo ve demir çalıp hurdacılara satanlar var. Bu uygulama ile hırsızlıkların da önüne geçmiş olacağız” şeklinde konuştu

WEB YAZILIM İZMİR